طرز تهیه‌ی مرغ گالانتین ؛ شام متفاوت شب یلدا برای عروس‌ خانم‌های ایرانی

معمولاً در شب یلدا برای تازه عروس‌ها هدایایی از طرف خانواده‌ها پیشکش می‌شود. مادر عروس خانوم هم در کنار هدیه و هندوانه و دسر یلدا یک غذای بی‌نظیر برای او آماده می‌کند تا در این جشن باشکوه مزین سفره‌ی دخترش باشد. در این مطلب می‌خواهم دستور پخت یک غذای بی‌نظیر برای شام شب یلدا به نام مرغ گالانتین را آموزش دهم که یکی از بهترین غذاهای مناسب برای عروس خانوم‌های ایرانی است.

[ingredients] مرغ متوسط  ۱ عدد
برنج آبكش شده  ۱/۵ ليوان
پياز سرخ شده ۳ قاشق سوپ‌خوری
زرشک شيرين شده ۳ قاشق سوپ‌خوری
مغز گردوی خرد شده ۳ قاشق سوپ‌خوری
خلال پسته ۲ قاشق سوپ‌خوری
خلال بادام ۲ قاشق سوپ‌خوری
ادويه‌ كاری ۱ قاشق مرباخوری
زعفران دم‌كرده  به مقدار لازم
آبليمو ۲ تا ۳ قاشق سوپ‌خوری
روغن مايع  به مقدار لازم
نمك و فلفل  به مقدار لازم
خلال پوست پرتقال يا پوست نارنج شيرين شده ۳ قاشق سوپ‌خوری
جعفری و ليموترش  برای تزيين [end] [recipe] روش آماده کردن مرغ :
۱. ابتدا درون شکم مرغ را تمیز کرده و مرغ را خوب بشویید، سپس به حالت نشسته در سينی يا آبكش بگذارید تا آب آن کاملا خارج شود.
۲. با نخ و سوزن پارگی شكم مرغ ‌را دوخته، و مرغ را به شكم روی تخته‌ی آشپزی قرار دهید.
۳. نيمی از گردن مرغ را جدا کرده و از پشت روی ستون فقرات شكاف عميقی ایجاد کنید، به طوری‌که كارد به استخوان برسد. (دقت کنید که طول اين شكاف بايد از گردن تا قسمت دم مرغ باشد).
۴. با كاردی تيز کوچکی و طبق روش زير استخوان‌های مرغ را خارج کنید:
– كارد را به استخوان فقرات بچسبانید و با حركت دادن آن روی استخوان‌ها به آرامی گوشت را از استخوان جدا کنید. استخوان‌های كتف و ران را در نقطه‌ی اتصال با استخوان فقرات ، از مفصل جدا كرده و اسكلت مرغ را درسته از پشت خارج نمایید.
– استخوان‌های كتف و ران را نيز به آرامی خارج کنید.
– درون شكم مرغ را خشک كرده، و با مخلوطی از آبليمو، زعفران، نمک و فلفل طعم‌دار کرده و آن‌ را به مدت ۳۰ دقيقه در يخچال بگذارید.

طرز تهیه‌ی مرغ گالانتین :
۱. برنج، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال یا نارنج، مغز گردو، زرشک، پياز سرخ‌شده، زعفران، ادويه‌ی كاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
۲. با مقداری از مواد آماده شده، داخل كتف و ران‌های مرغ را پر کرده و با نخ و سوزن پوست گردن مرغ را بدوزید تا مواد از آن خارج نشود.
۳. با بقيه‌ مواد آماده شده، شكم مرغ را پركرده و دوختن را ادامه دهید تا پارگی ايجاد شده كاملاً بسته شود.
۴. از مخلوط آبليمو، زعفران، نمک و فلفل با قاشق یا قلموی آشپزی روی پوست مرغ بمالید تا خوش طعم شود.
۵. داخل ظرف پيركسی را با حدود ۴ قاشق سوپ‌خوری روغن چرب کرده و مرغ را به پشت، داخل آن بگذارید و با دست مرغ را به حالت اوليه شكل دهید.
۶. ظرف پیرکس را در طبقه‌ وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه‌ی فارنهايت يا ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد به مدت ۱ الی ۱/۵ ساعت قرار دهید.
۷. توجه داشته باشید که پوست مرغ پخته شده بايد برشته شده باشد. پس از آماده شده آن را با كمی جعفری و حلقه‌های ليموترش مرغ گالانتين را تزيين کنید. اکنون می‌توانید آن را به همراه خانواده نوش جان کنید. [end] [point] در زمان خريد مرغ توجه كنيد كه پوست مرغ زياد پارگی نداشته و حالت كبودی روی بدن آن نباشد.
هنگام آماده کردن نیز داخل مرغ را بيش از حد از مواد پر نكنيد، زيرا برنج آبكش شده با پخت مرغ دم می‌كشد و اگر مقدار مواد داخل آن زياد باشد، امكان دارد پوست مرغ را پاره كند.
پس از طبخ، پوست مرغ بايد حالت برشتگی داشته باشد، ولی مواظب باشيد نسوزد و رنگ آن قهوه‌ای نشود. [end]

مرغ گالانتین یک غذای فوق‌العاده برای شم شب یلدا
مرغ گالانتین یک غذای فوق‌العاده برای شام شب یلدا

1 دیدگاه در “طرز تهیه‌ی مرغ گالانتین ؛ شام متفاوت شب یلدا برای عروس‌ خانم‌های ایرانی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *